Попов, БСП: Нинова не трябва да подава оставка, кризата повлия на вота

Това е наказателен вот срещу всички партии, подчерта той

07.04.2021 | 09:14 Редактор: Юлия Христова

За първи път от 30 години Българската социалистическа партия е изместена от позицията на втора политическа сила. На тези парламентарни избори социалистите получиха подкрепа от 15,01% и с този резултат бяха поставени на трето място след ГЕРБ и "Има такъв народ“. Какви са причините за този срив, какво доведе до нови вътрешните сътресения в партията и какви мерките ще предприемат членовете на БСП. 

Факторите за срива за множество, различни са. Това каза за "България сутрин" кандидат-депутатът от БСП Филип Попов пред Мария Константинова и Мирослав Димитров и допълни: "Разпродажба на гласове имаше на тези избори, направи се стъпка към промяна на модела".

По думите му коронакризата е повлияла на вота.

"Облъчването, видеата и снимките с починали хора повлияха на хората дали да излязат да гласуват. Категорично не смятам, че Корнелия Нинова трябваше да подаде оставка, това би довело до хаос, а Изпълнителното бюро я подаде в знак на поемане на отговорност", допълни той за Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно, че кампанията на БСП е била позитивна и модерна, за разлика от всички други.

"Това е наказателен вот срещу всички партии, които бяха в парламента. БСП в крайна сметка се изправи срещу всички. Борихме се на два фронта и е нормално в резултат на това да понесем щети. Борим се срещу задкулисието в партията и извън нея", подчерта Филип Попов.

Според него Корнелия Нинова изпълнява решенията на Конгреса и Националния съвет.

"Справянето с хаоса не може да се случи за месец-два. Предстои да видим какво правителство ще бъде сформирано, но то ще е по-добро това на ГЕРБ от последните 4 г.", допълни събеседникът.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК