България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

7Arts.bg вдъхва живот на седемте изкуства по време на пандемията

Разговор с Андрияна Петкова и Асен Павлов в "България сутрин"

31.03.2021 | 09:41 Редактор: Тодор Петров

Национална стрийминг платформа събира в едно седемте изкуства. Става въпрос за 7Arts.bg, а неин основател е Андрияна Петкова.

"Надявам се всичко, което се е случвало хилядолетия, с нормалния контакт между артист и публика, да остане и да пребъде. Технологиите дават още една възможност за достигане до нови публики. Това е новото нормално, ние надграждаме този процес", обясни тя в студиото на "България сутрин".

Артистичният директор и главен хореограф на Ансамбъл "Чинари" - Асен Павлов, посочи, че това е шанс за всички артисти. 

"Предизвикателство е за нас да бъдем отново с нашата публика. Представяме една изключително голяма гилдия в сферата на сценичните изкуства. Нашата публика има нужда да ни вижда. Няма как да заменим топлината в концертната зала, но нямаме избор и търсим алтернативата. Не бяхме подготвени да се позиционираме в онлайн среда", сподели Павлов пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров.

По думите на Петкова е изключително важно качественото заснемане на спектаклите. Театралните постановки са мислени за сцена, а в случая е необходима много повече техника и разкадроване на цялото представление, посочи тя. 

"Трябва да познаваш изключително добре композицията и лексиката на танците. В театъра е още по-сложно", съгласи се Павлов.

"Имахме поредица от концерти, които бяхме заложили през март. Три от спектаклите бяха пренасрочени за май месец. Няма как да отваряме и затваряме, и да сме абсолютно адекватни и във форма. Нещата никога няма да се върнат по начина, по който бяха", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

"Във времето ще се превърнем в жив архив. В момента имаме около 200 заглавия, работим непрекъснато да обогатяваме тези заглавия. Всички представления в един момент идват като абонамент към нашите потребители", каза още Андрияна Петкова.

Гледайте цялата дискусия във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК