България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Историята, която шокира Америка и вдъхнови Мартин Скорсезе

Книгата "Убийците от Оклахома и раждането на ФБР" от Дейвид Гран разказва редица интересни истории

17.02.2021 | 09:28 Редактор: Ралица Братанова

"Убийците от Оклахома и раждането на ФБР" от Дейвид Гран е книгата, която вдъхнови Мартин Скорсезе и предстои да се превърне във филм с участието на Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро.

"В тази книга са събрани историите на цяло едно индианско племе. Когато се появяват белите хора, те са изтласкани от своите стари земи и трябва да търсят нов дом и ново препитание. Това се сдобива с нови земи, а в един момент се оказва, че под тях има огромни нефтени залежи. Те стават богати, но когато са замесени пари, много е лесно някой да прибегне до насилие", разказа глaвният редактор на Webcafe.bg Антон Биров в "България сутрин".

Той допълни, че книгата е базирана на действителна история, която журналистът Дейвид Гран се заема да разследва на базата на истории на очевидци, на хиляди документи на ФБР и на разследващите.

"Това е изключителен труд. Говорим за събития отпреди 100 години и все пак Гран е успял да изгради една пълна история на тези времена", посочи Биров пред Bulgaria ON AIR.

Глaвният редактор на Webcafe.bg сподели още, че екранизацията на книгата се очаква през следващата година.

"Има какво да очакваме от Скорсезе. Той е режисьорът, който е способен една сложна, но истинска история, базирана на действителен случай, да я пренесе на екрана в кинематографична, увлекателна история. Чакаме да видим какъв ще бъде филмовият резултат", коментира той.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК