България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Великан" - Свилен от "Остава" с песен в подкрепа на кампания на SOS "Детски селища"

Антония Тилкова: Хората могат да помогнат като дарят 5 лв. месечно на номер 1287

10.02.2021 | 09:31 Редактор: Никола Симеонов

SOS "Детски селища" стартира кампания, целяща да информира хората за проблема с изоставените деца в България. Водеща песен в кампания е "Великан" на Свилен Ноев от "Остава".

Двамата с Антония Тилкова от SOS "Детски селища" - Перник разказаха повече за кампанията и какво е необходимо да се направи, за да се помогне на тези деца. 

"Нужно е голямо сърце и съпричастност. Нашата кампанията цели да докосне сърцата на хората с тази страхотна песен. Живеем в държава, която се развива, нещо се случва в тази посока. Много деца в България се оставят заради бедност или защото родителите нямат капацитет да ги гледат. От една страна предлагаме подслон и грижа, а ако семейството е способно да се грижи за тях, го подкрепяме и стимулираме", каза Тилкова в ефира на "България сутрин".

По думите ѝ към момента работят с над 800 деца.

"Когато измислих текста на песента, ми се стори, че е подходяща за такава кампания. Изпратих им я и те я харесаха. Видеото е с кадри от документален филм за детското селище в Трявна. В него има много интересни неща за съдбата им - как от деца се превръщат в професионалисти", сподели Свилен Ноев пред Bulgaria ON AIR.

Според Антония Тилкова идеята е да се приближат максимално до семейната среда. 

"Ролята е не само в приемането, но и в преживяването на тези истории от страна на обществото. Да се оцени работата на социалните работници и приемните семейства да бъдат подкрепени. Хората могат да помогнат като си сложат логото на кампанията във Facebook и като дарят 5 лв. месечно на номер 1287 за сметката на SOS "Детски селища". Така се превръщаш в "SOS приятел", обясни тя.

Антония разказа още, че през дните на изолация предизвикателство е било липсата на устройства за онлайн обучение, но с подкрепа на дарители са успели да се справят. 

"Надявам всички мои роднини и приятели да станат "SOS приятели". 5 лв. на месец е направо смешно", заяви Ноев. 

Той посочи, че като всички артисти с "Остава" имат предизвикателства по време на пандемията, но на хоризонта "бавно, но славно" се задават нови песни. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК