fallback

"Великан" - Свилен от "Остава" с песен в подкрепа на кампания на SOS "Детски селища"

Антония Тилкова: Хората могат да помогнат като дарят 5 лв. месечно на номер 1287

10.02.2021 | 09:31 Автор: Никола Симеонов

SOS "Детски селища" стартира кампания, целяща да информира хората за проблема с изоставените деца в България. Водеща песен в кампания е "Великан" на Свилен Ноев от "Остава".

Двамата с Антония Тилкова от SOS "Детски селища" - Перник разказаха повече за кампанията и какво е необходимо да се направи, за да се помогне на тези деца. 

"Нужно е голямо сърце и съпричастност. Нашата кампанията цели да докосне сърцата на хората с тази страхотна песен. Живеем в държава, която се развива, нещо се случва в тази посока. Много деца в България се оставят заради бедност или защото родителите нямат капацитет да ги гледат. От една страна предлагаме подслон и грижа, а ако семейството е способно да се грижи за тях, го подкрепяме и стимулираме", каза Тилкова в ефира на "България сутрин".

По думите ѝ към момента работят с над 800 деца.

"Когато измислих текста на песента, ми се стори, че е подходяща за такава кампания. Изпратих им я и те я харесаха. Видеото е с кадри от документален филм за детското селище в Трявна. В него има много интересни неща за съдбата им - как от деца се превръщат в професионалисти", сподели Свилен Ноев пред Bulgaria ON AIR.

Според Антония Тилкова идеята е да се приближат максимално до семейната среда. 

"Ролята е не само в приемането, но и в преживяването на тези истории от страна на обществото. Да се оцени работата на социалните работници и приемните семейства да бъдат подкрепени. Хората могат да помогнат като си сложат логото на кампанията във Facebook и като дарят 5 лв. месечно на номер 1287 за сметката на SOS "Детски селища". Така се превръщаш в "SOS приятел", обясни тя.

Антония разказа още, че през дните на изолация предизвикателство е било липсата на устройства за онлайн обучение, но с подкрепа на дарители са успели да се справят. 

"Надявам всички мои роднини и приятели да станат "SOS приятели". 5 лв. на месец е направо смешно", заяви Ноев. 

Той посочи, че като всички артисти с "Остава" имат предизвикателства по време на пандемията, но на хоризонта "бавно, но славно" се задават нови песни. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback