България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Учител: Децата не трябва да се връщат в клас, преносители са на вируса

Урок по добро: Третокласници подкрепят лекари с картички

16.12.2020 | 08:35 Редактор: Юлия Христова

В онлайн час на класа третокласници от София решават да изработят картичките за медиците на първа линия в "Александровска болница". Класният ръководител Даниела Койчева в средата на ноември получи подкрепата на деца и родители, които единодушно подадоха заявления за електронно обучение, за да я предпазят от инфекция.   

"Идеята се роди спонтанно в час на класа, когато говорихме за писмата до Дядо Коледа. Сашко със сълзи в очите каза, че иска хората да са заедно, защото татко му е лекар и се прибира рядко. За нас хората в бяло са ангели и сме длъжни да ги подкрепяме", разказа Койчева за "България сутрин".

Децата приели радушно идеята, в класа им има 7-8 родители, които са лекари.

"Говорили сме с малките колко е благородна и тежка професията на медиците", отбеляза учителката пред Bulgaria ON AIR.

Класната и родителите работят в екип. Когато била в болнични, ѝ се обадили да не се връща, написали на директорката декларация за съгласие, за да запазят здравето ѝ.

"Обичам работата с моите деца и реших, че имам сили. Не ми тежи работата. Притеснява ме липсата на жива връзка и че часовете са по-кратки. Не коментираме коя форма на обучение е по-добра, но говорим за спасяване на човешки животи. Децата не трябва да се връщат в клас след празниците, те са преносители на заразата", обясни Даниела Койчева.

Според нея при поне 80% от родителите един от тях работи от вкъщи и засега не са изказали притеснение, че отсъстват от работа.

"За мен е важно и гражданското образование, не по-малко от уроците. Още в първи клас да ги уча да бъдат добри хора, да проявяват уважение. Важно е на децата да се дават уроци като вчерашния", допълни учителката. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Подкрепям. Ще го преживеят. Ще поседят в къщи. Сигнализирай за неуместен коментар