България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Третокласници преминаха към е-обучение, за да предпазят класната си

"Ще следим и подобряваме процеса", каза директорът на 20-о ОУ Галина Тимова

18.11.2020 | 09:03 Редактор: Ивет Арабова

Според последната заповед на образователния министър, класовете ще се редуват - едни ще се учат онлайн, други - присъствено до Коледа.

На този фон, цял клас от столичното 20-о училище подаде заявления за обучение в електронна среда. Децата и техните родители искат да предпазят класния ръководител от заразяване с Ковид-19, тъй като учителката е в рисковата група. 

"Предложих и казах да направим така, че родителите да подкрепят госпожа Койчева, много бързо се случи всичко. Трудно е в начален етап, но е много силна връзката между нея и децата. Не се съмнявам, че с начина, по който ще се работи, ще бъдат постигнати същите резултати", каза директорът на 20-о ОУ "Тодор Минков" - Галина Тимова в ефира на "България сутрин".

Целият учителски колектив на 100% е подкрепил ситуацията. 

"Много са като г-жа Койчева. Децата от 3-ти "Б" клас от вчера са в обучение в електронна среда, работим успешно. Държа много на обратната връзка от родителите. Ще следим и ще подобряваме това обучение", добави директорът на 20-о ОУ.

Маските да са задължителни в класните стаи за учениците от 5 до 12 клас и препоръчителни за учениците в начален етап. Мярката e по предложение на директори на училища и експерти от МОН

"Още преди 2 седмици по време на седмичния информационен бюлетин, който представям пред родителите, повдигнах този въпрос. Имах апел към родителите да помислят за учителите. Получава се едно разделение - за кого мислим - за учениците или учителите. Нека всички се обединим, това е нещо в името на здравето. Когато учителите липсват, училището ще остане просто една сграда", добави Галина Тимова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че е сложно да се организира учебният процес, когато има липсващи учители.

"Имаме подкрепа от студенти по "Начална и училищна педагогика". Те са млади и контактът с децата е чудесен. Те са отлично подготвени. Промяната в обществото с навлизането на дигиталните технологии е фундаментална, учебният процес също се променя и подобряваме този процес. Вървим към една голяма трансформация в образованието, Ковид може би дори помага в този аспект", подчерта Тимова.

Вижте повече в разговора и репоржата на Александра Иванова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 2
Родител
преди 3 години
До 12 год. възраст по закон е забранено да се оставят децата сами, без надзор. Директор и клаедна принуждават родителите да нарушават закона ли!? Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Браво, ето съвестни деца има! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Всеки се спасява по единично. Заради претенциите на част от родителите се стопира електронното обучение, а в него е бъдещето и възможността да се спре в момента заразата... Сигнализирай за неуместен коментар