fallback

Изкуство по време на пандемия: Да преоткриеш себе си чрез театъра

Режисьорът Йордан Славейков и психологът Невена Николова в "България сутрин"

02.11.2020 | 09:50 Автор: Тодор Петров

Защо хора с утвърдени професии решиха да станат актьори?

"За България е новост. Много бавно у нас навлиза тази световна тенденция да се учим цял живот, съвсем до финала. Води ме любовта към театъра и допускам, че съм развил инстинкта да знам кой има талант и кой може да го развива. Никога не отказвам", сподели режисьорът Йордан Славейков.

Невена Николова, която е психологът по образование и работи като мениджър в HR консултантска компания, посочи пред Bulgaria ON AIR, че човек носи в себе си разнопосочни таланти и е много важно и ценно да можеш да ги изразиш, независимо, че понякога изглеждат несъвместими. 

"Ако човек носи талант в себе си, винаги бих го насърчила да положи усилия да го развие. С колегата ми Васил направихме спектакъл и атрактивна актьорска програма в Лондон. След като открихме текста, Йордан беше логичен избор за режисьор който да ни води през това пътешествие", разказа тя.

Спектакълът носи заглавието "Съзведие" и ще се играе за четвърти сезон за пръв път на 19 ноември. Първото представление е било през 2018 г. Става дума за любовна история, разказана на няколко етапа, отбелязаха гостите в студиото на "България сутрин".

"Станах част от екипа, така че всичко да бъде както трябва, за да можем да го играем", каза още Йордан Славейков.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България сутрин
fallback