България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

24% от изравнителните сметки за парно ще бъдат преизчислени

Голяма част от потребителите са осигурили достъп до имотите по-късно

07.10.2020 | 09:22 Редактор: Юлия Христова

Градусите навън падат, а с тях и топлината вкъщи. На прага на зимата – кога ще бъде пуснато парното е въпрос, който започва да вълнува все повече столичани. 

"Топлофикация"-София има готовност да включи парното, когато настъпят съответните условия за това. 3 поредни дни средната температура трябва да е под 12 градуса и прогнозата да е за трайно застудяване. За момента такива условия няма. Това обясни за "България сутрин" говорителят на дружеството Елизабет Павлова. 

"Ще реагираме съобразно условията. Но ако даден клиент иска по-рано да му се пусне парното, следва да подаде заявление", допълни тя за Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ, ако директорите на детски градини или болници искат това да се случи, също могат да подадат заявление, а от дружеството можели да реагират до 24 часа.

"Жалбите относно изравнителните сметки са около 2000 до 15 септември. Изпратени са до топлинните счетоводители, които имат поглед за изчисленията. Проблемът е в това, че отчетната кампания стартира по-късно заради пандемията. Доста апартаменти не са осигурили и достъп. 24% от изравнителните сметки следва да бъдат преизчислени. Дори 1 апартамент в сграда да не е осигурил достъп, след това трябва всички в сградата да се преизчислят", обясни Елизабет Павлова. 

Тя допълни, че голяма част от потребителите са осигурили достъп по-късно, а това трябвало да се случи до 31 август. Очакват се окончателните изравнителни сметки за влизане в новия отоплителен сезон.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК