fallback

Автоинструкторите гневни: Лобистки текстове целят корупционни схеми

Представители на бранша ще блокират центъра на София в знак на протест

07.10.2020 | 08:25 Автор: Ралица Братанова

Автоинструкторите излизат на национален протест в центъра на София. Недоволството им е срещу предлаганите промени в наредбите, регламентиращи дейността на центровете за обучение на шофьори.

"Потърсихме интелигентния начин за да бъдат спрени нецелесъобразни изменения в две наредби, в които са вкарани лобистки текстове и целят развитието на корупционни схеми ", коментира председателят на  на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов в "България сутрин".

Браншът не е съгласен учебните центрове да бъдат регистрирани като търговски, а автомобилите да бъдат собственост на фирмата или на банката. Не са съгласни и с провеждането на т.нар. вътрешен изпит. Според Йонко Иванов това ще доведе до затваряне на автошколи.

Той обяви, че три лъча с учебни коли ще влязат в София от магистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма", а сборният пункт ще бъде на жълтите павета.

"Защото се написаха наредбите "на тъмно", продиктувани от желанията на един или двама, които обикалят етажите на Министерството на транспорта и на автомобилна администрация", заяви председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че твърдението на транспортния министър, че всичко се е обсъждало с бранша, не е истина, а пълна демагогия.

"Това е административна брадва към малкия и средния бизнес. Тези хора нямат желание за диалог. Нека да дойдат да коментираме темата", призова Иванов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback