България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

За поредна година форум помага на студенти да си намерят работа

Подробности от мениджъра на Rabota.bg Росица Иванова и Ангел Стойков

05.10.2020 | 08:20 Редактор: Искра Ангелова

За поредна година сайтът rabota.bg ще срещне бизнеса и образованието в рамките на специализираното събитие "КАРИЕРА УНСС". Кариерният форум ще се проведе на 6 и 7 октомври.

"Ние го организираме за четвърта поредна година, като тази година компаниите, които участват, не са толкова, колкото предходните години. Промяната е от гледна точка на това, че компаниите се притесняват от коронавирус. Някои от тях решиха, че ще участват онлайн. Те го направят чрез презентации, ще представят своята компания и работните позиции по този начин. Друга част ще ги представят на място. Взели сме всички мерки с цел да няма заразяване", каза мениджърът на rabota.bg Росица Иванова в студиото на "България сутрин".

Председателят на студентския съвет в УНСС Ангел Стойков подчерта, че всяка една фирма ще има в възможност да направят workshop, които да покажат на студентите какво търсят, какви позиции имат и какви стажантски програми предлагат.

"Ние имахме възможност да се обучаваме чрез платформата "Dreamteam". Студентите също имаха възможност да се обучават в тази онлайн среда, което възпита у тях различно настроение, което имат към онлайн обучението. Това допринася към това да правят онлайн интервюта", коментира Стойков пред Bulgaria ON AIR.

Росица Иванова добави, че компаниите, които участват, са заявили, че търсят определен брой хора. 

"В момента все още повече се въвеждат високите технологиите. Това допринася компаниите да правят онлайн и видео интервюта. Освен това да обявяват позиции с гъвкаво работно време, а практиката да работиш от вкъщи вече е масова", посочи мениджърът на rabota.bg.

По думите ѝ компаниите, които участват, са разнородни - има компании от сектора на производство, сферата на услугите, туризма.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК