България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ГЕРБ срещу БСП - страстите кипят в НС още преди заседанието

Радев няма правомощия да взима страна в един такъв конфликт, заяви Александър Ненков

02.09.2020 | 09:00 Редактор: Юлия Христова

Новата сесия на Народното събрание започва днес, а ситуацията остава непроменена - протести и блокади в центъра на София.

Демонстрациите са част от демокрацията, но дойдох нормално на работа. Ще изслушаме и президента. Нямаме резерви, позицията ни е ясна. Националното ръководство на ВМРО днес ще се събере. Прекалено големите амбиции на някои лидери на протеста влизат в противоречие с добрия тон. Това каза за "България сутрин" народният представител от ВМРО Михаил Михов.

По думите на депутата от ГЕРБ Александър Ненков, изконно право на всеки е да има различно мнение. 

"Що се касае до протеста - нищо не е на всяка цена, всеки има приятели, роднини. Радев няма правомощия да взима страна в един такъв конфликт. На ВНС логиката му е да бъде в края на един мандат, затова би могло да се намери някакъв баланс. Не ми харесва клишето, че този парламент е изчерпан, сигурен съм, че ще имаме нужните гласове. С оставка ще влезем в още по-голяма политическа криза", подчерта той. 

"Никой не иска ВНС и Конституция, искат се оставки вече 56 дни. Нормално е след това дни страстите да кипят. Президентът трябва да бъде слушан, когато става дума понякога за парламента. Тогава той изрази мненията на много хора в страната. Има една друга логика - не може партия, която 10 г. е управлявала, да говори за рестарт. В рамките на този парламент не вярвам, че може да се съберат 160 гласа за ВНС", каза пред Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Aлександър Симов

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК