fallback

Бойка Велкова: Зрителите разбраха, че в театъра сме изрядни

Актрисата открехна завесата за представленията, които ще се играят в Народния театър

25.08.2020 | 09:29 Автор: Ивет Арабова

В смутните времена, минаващи все още под знака на коронавируса, изглежда трудно да посочим има ли печеливши или победители до момента, защото всички понесоха тежък удар след поставянето строги мерки. Парадоксално или не - онези, които бяха на ръба оцеляването се оказаха най-изрядни в спазването на предписанията. Oт 32 000 проверки на РЗИ единствено кината, театрите и музеите нямат нито едно нарушение. 

"Oбожаваме работата си и зрителите. Тези, които първи прекрачиха прага на театъра, разбраха, че сме изрядни. Трябва да сме дисциплинирани. Беше измислено много добре да няма струпвания. Ако не играем няколко месеца, всичко в нас започва да умира, емоциите започват да изстиват. Щастливци сме, защото Бродуей не работи, а ние работим и това е късмет", каза за "България сутрин" актрисата и режисьор Бойка Велкова.

Изводът за нея от коронавируса бил, че трябва да се пази повече и да практикува емпатия.

"Любовта ни занимава във всичките ѝ форми. Народният театър не е спирал да играе, на 4 и 5 септември ще има "Цветът на дълбоките води". Играем с Емануела Шкодрева и други млади артисти. Това е една история за две исторически личности, през които можем да видим конфликтите на нашето време. Елизабет I се е справяла блестящо в един мъжки свят. Мария Стюарт е жена с опиянени сетива и върви към своята гибел", разкри Бойка Велкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Актрисата отбеляза, че осъзнаването и безусловната любов са нещата, които могат да ни изправят на крака. "Скоро ми предстои да открия новата сцена на БТА с постановката "Империя на красотата - мадам Рубинщайн". Народният театър също търси свои алтернативни пространства, зад Театъра - в т. нар. "Английски двор", сподели Велкова.

Тя призова хората да са смели и да продължават да посещават културните пространства и добави, че в Народния театър предстои представлението "Нова земя", премиерата на "Капитал(на) грешка", а на 10 и 11 септември ще се играе "Пътят към Афродита".

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България сутрин
fallback