България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Каузата за живота на Роси обедини съперници на футболния терен

22-годишното момиче страда от S-образна сколиоза

29.07.2020 | 08:56 Редактор: Тодор Петров

Да вдъхваш надежда за нормален живот. Тази нелека, но важна цел си поставя треньорът в детско-юношеската школа на футболен клуб "Розова долина" Мариян Василев. Той решава да помогне на 22-годишната Росица Димитрова, която страда от S-образна сколиоза още от 13-годишна

За нейната операция са необходими малко над 70 000 лв., а за да бъдат събрани парите, Мариян организира благотворителен търг, който обединява  футболисти от различни отбори. 

"Носихме корсет доста дълго време, плуване, гимнастика също за това заболяване, но сколиозата не се стопира, прогресира с времето. В момента вече ребрата притискат белия дроб и сърцето. В последния един месец тя е с по-чести всекидневни болки, които преди бяха по-редки", сподели майката на Роси - Димана Попова.

Идеята на Мариян е чрез познанствата си в родните футболни среди да организира търг с фланелки, за да бъде събрана необходимата сума.

"Преди пандемията нещата бяха много добре. Събра се немалка сума. Доста футболисти, освен фланелките, се свързаха с нас и по един или друг начин помогнаха", каза Мариян пред Bulgariа ON AIR.

"Мариян Василев се свърза с мен и ми обясни за ситуацията, в която се намира Роси. Каза ми, че са нужни доста средства за нейното лечение и аз споделих това в съблекалнята с останалите момчета. Ние, като отбор, решихме да помогнем всички. Събрахме известна сума пари и една тениска с автографите на отбора", разказа футболистът на "Берое" Иван Минчев.

Около 15 хил. лв. е оставащата сума, която трябва да се събере. Огромна част от българските отбори в Първа и Втора лига подават ръка на Роси и за пореден път доказват, че клубните пристрастия са нищо, когато става дума за човешки живот. 

"Много хубава инициатива! Призовавам всеки, който може, да помогне. Обичам да помагам в такива благотворителни инициативи и също наскоро организирахме 2 такива с участието на малки дечица, с една благородна цел – също подпомагане на деца с увреждания. Също плануваме да направим нещо такова в бъдеще, още по-мащабно, така че това са хубави неща. Трябва да се помага", сподели защитникът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски.

"Останаха двете на Христо Стоичков, на "Астън Вила" от фенклуба на Стилиян Петров. Наистина останаха доста интересни фланелки, които могат да си купят хората", посочи още Мариян.

Търга ще откриете на Facebook страницата на ФК "Розова долина", а чрез HelpKarma може да помогнете на Роси с дарение.

Вижте повече в репортажа на Десислава Францова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Браво!! Когато има желание има и начин! Сигнализирай за неуместен коментар