fallback

Нотариуси съставяли завещания по домовете в дните на изолация

Не се мисли за промяна на таксите за нотариални услуги, обяви Красимир Анатолиев

21.05.2020 | 08:50 Автор: Юлия Христова

Нотариалната дейност по време на извънредно положение - как бяха осъществявани неотложните нотариални услуги по време на социална изолация?

По време на извънредното положение работихме по извънредни удостоверявания, имаше нужда да има достъп до нотариална услуга. Сега с оглед обстановката работим при строги санитарни изисквания. Изисква се вътрешен ред, свързан с недопускане на рискове от заразяване. Това каза за "България сутрин" председателят на камарата на нотариусите Красимир Анадолиев. 

По думите му никой не е можел да предвиди, че ще се случи нещо такова като извънредното положение не само у нас. Той и колегите му са се сблъскали с разнообразни случаи, за които клиентите ги търсели след 13 март. Имало е нужда от съставяне на завещания.

"Някои възрастни хора се притесниха в тази ситуация, артикулирахме, че завещанията може да бъдат формулирани и извън нотариалната кантора", посочи Анадолиев за Bulgaria ON AIR. 

Нотариусът подчерта, че е имало случаи, в които негови колеги са ходили дори на място, в домовете на хората, с цел опазване живота и здравето им. Случаи на злоупотреби засега не са констатирани. 

Той допълни, че не се мисли за промяна на таксите за нотариални услуги.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback