България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Графа представи "Изкуствен елемент", бащата на изпълнителя с роля в клипа

Музикантът сподели, че по време на изолацията не е спирал да работи

18.05.2020 | 10:20 Редактор: Искра Ангелова

В края на извънредното положение Владимир Ампов - Графа зарадва почитателите си с нова песен. Във видеото участие взима баща му, а парчето се оказва любимо на съпругата му.

Песента, която носи името "Изкуствен елемент", е създадена през 2006 г., но излиза на бял свят едва преди няколко дни.

"Това е най-концептуалното парче от новия ми албум. Записах я с нова версия. Измислих я когато бях на 28, но този текст звучи много съвременно и сега. Когато човек е обезверен и няма светлина около него - той се чувства празен", каза Графа в "България сутрин".

Песента е много специална за него и за Мария.

"Парчето има своята енергия, както всяка песен, но тази има енергията на търпението и изчака своето появяване на бял свят 14 години по-късно. Песента "Крадена любов" я записах, когато бях на 15 в соло изпълнение, но 10 по-късно записахме дует с Мария Илиева и тя стана хит", допълни изпълнителят пред Bulgaria ON AIR.

А във видеото баща му играе себе си.

"Разговорите с него винаги са изключително позитивни и приятни, защото винаги има какво да научиш от твоя баща", подчерта той.

Графа сподели, че по време на изолацията не е спирал да работи.

"Измислих нова песен. Тя е много позитивна, много зареждаща, ще се появи след средата на юни. Тя е антипод на "Изкуствен елемент", допълни музикантът.

Той коментира, че и песента "Ванилия", която е посветена на неговата майка, е написана, когато е бил на 17 години, но отново излезе 10 години по-късно.

"Музиката е нещо, което не може да обясним", отбеляза за финал Графа.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК