България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Музиката на Deep Zone Project буквално полетя в Космоса

Групата представи най-новата си песен, в която си партнира с Тото

15.05.2020 | 09:55 Редактор: Тодор Петров

Музиката на Deep Zone Project вече буквално лети в Космоса. Премиерата на най-новата песента беше вчера, а вече се върти и по радиостанциите. Тя е колаборация с Тото и носи името Gimme love.

"Отдавна сме фенове да добавим допълнителна стойност към музиката. Свързахме се  с британска компания за метеорологични и космически изследвания и искахме по нестандартен начин да отбележим старта на тази песен, като я изстреляме буквално в Космоса. Предложихме им идеята и закачихме компактдиск към летателен апарат, свързан с голям метеорологичен балон, който се управлява с GPS система", разказа DJ Dian Solo в "България сутрин".

След контролиран 9-часов полет на 32 хил. метра дискът се е върнал успешно на Земята. 

"За мен това е сбъдната мечта. Това за пореден път доказва, че когато човек си навие нещо, няма невъзможни неща", сподели още Диян Славов.

Видеото е заснето 2-3 седмици преди извънредното положение и е трябвало да излезе на 18 март, но се е наложило премиерата му да бъде отложена.

"Не съм по тези по-интересни неща и до последно не вярвах, че това е възможно. Скоро може и ние да отидем в Космоса", каза пред Bulgaria ON AIR вокалистката на групата - Ева-Мария.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години