fallback

Какво е да играеш пред публика от вкъщи по време на пандемия

Имаме много благодарна публика, която ни следва редовно, каза актьорът Златин Цветков 

11.05.2020 | 10:00 Автор: Тодор Петров

В новата реалност някои актьори правят чудеса без режисьор и сценарий. Сред тях са и актьорите от ''ШиЗи Импро Театър''.

"Театрите са място, където хората се събират на живо. Трудно е човек да се адаптира към онлайн присъствието. За нашия театър то е подсказка за това, че сме тук, че чакаме хората и се радваме на тяхното присъствие. Имаме много благодарна публика, която ни следва редовно, но не е същото като живото предаване", сподели актьорът и основателят на ''ШиЗи Импро Театър'' Златин Цветков пред Bulgaria ON AIR.

На 8 май за пръв път актьорите проведоха подобно представление. Цветков посочи, че то е било променено до голяма степен и са вкарали импровизационни игри, за да се включва публиката по-често.

"Стараем се да бъде по-динамични, да имаме усещането къде ни е кадърът и как присъстваме. Хората имат повече желание да участват в тази медия. Очакванията са занижени", отбеляза актьорът в ефира на "България сутрин".

"Гледаме какво искат хоратa, те ни дават предложения. Не искат това (бел. ред. - коронавирусът) да се споменава непрекъснато. Толкова е трагично, че чак е смешно само по себе си. Не искат често да се занимават и с политически шеги, не искат да е пошло", каза още Цветков.

По думите му творецът би трябвало да изразява себе си, но и да се адаптира. Да разчита на информацията от човека срещу себе си и да има доверие в публиката. Самият той е привърженик на това, че отивайки всичко към дигитализиране, то връзката с публиката е по-директна от всякога.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback