България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Именичката Гери Дончева събра пари за тестване на медици за Ковид-19

В  "България сутрин" тя сподели как ще отпразнува Гергьовден

06.05.2020 | 10:10 Редактор: Тодор Петров

Моделът, телевизионен водещ и автор на детски книжки Гергана Дончева днес празнува имен ден. В ефира на "България сутрин" тя сподели, че Гергьовден е много специален празник за нейното семейство. 

"Кръстена съм на баба ми Гергана. При нас от години се празнува традиционно или в селото ми Садовец, или в Червен бряг - винаги с яре. Агнето отива за добра сила, за добра карма, най-вече за здраве", каза Дончева. 

Тази година обаче фамилията ѝ няма да се събира за празника. Причината е коронавирусната епидемия и спазването на социална дистанция. Все пак Гери Дончева е планирала да отбележи празника в тесен семеен кръг от 4-5 души. На трапезата обаче отново ще има агне.

На 30 април Дончева имаше рожден ден и реши дари подаръците си за празника. Тя организира кампания, за която разказа повече пред Bulgaria ON AIR:

Тъй като тази година не може да сме заедно, реших да призова хората, които ме чувстват близка, да дарят в сметката на болница "Сердика" за тестване на медиците за Ковид-19. Събрахме малко над 1000 лева. Четирите етапа от тестването на целия персонал струват 3500 лв. За мен това е много успешна кампания. Много благодаря на всички приятели, познати и непознати, които се включиха - наистина ме зарадваха. Тестването се извършва поетапно и до момента резултатите са само отрицателни.

А за своя имен ден Гери Дончева си пожелава само здраве за себе си и любимите ѝ хора.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК