България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Вера Асенова: Родителството понякога ни изправя пред изпитания

Коментар на авторa на книгата "Птичето и дървото"

01.05.2020 | 10:20 Редактор: Наталия Тотева

Книгата "Птичето и дървото" на Вера Асенова с илюстрации на Свилен Димитров е създадена от емоционален, личен момент, когато тя приспива дъщеря си Нора.

"Родителството понякога ни изправя пред изпитания, едно от тях е заспиването на децата, които са толкова емоционални и искат да бъдат с нас, че често се налага дълго време да им разказваме. Бяхме на един плаж през лятото преди 2 години и там не бяхме взели със себе си книжки. Наложи се да започна да разказвам нещо свое. Бяхме под едно огромно дърво – първо се появи дървото, след това до него долетя едно птиче. Те заживяват заедно, преминават през различни трудности и перипетии", каза за "България сутрин".

По думите ѝ едно от посланията на книгата е, че заедно, с общи усилия можем да победим злото.

Относно участието на дъщеря ѝ в книгата, Вера посочи, че такова е имало при направата на промоционалното видео, в което тя озвучава птичето. 

"Завърших текста, след което беше много важен въпросът кой ще го нарисува. Трябваше да е художник с чувствителност към детското възприятие. Свилен, освен че оживи всяка дума от моя текст, той изобрази и моментите, които са между редовете", посочи още Асенова за Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК