България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ВМРО: Без бойкот на НС, ще дадем шанс на опозицията да се изкаже

Разбира се, че трябва да има прозрачност, но с действаща институция, заяви доц. Михов

28.04.2020 | 09:05 Редактор: Тодор Петров

Извънредното заседание на парламента за изслушване на премиера Бойко Борисов. Той трябва да обясни ефективността на предприетите здравни, икономически и социални мерки срещу пандемията от коронавируса. 

"Опозицията иска да се изкаже и може би ще ѝ дадем възможност. Нямаме намерение да правим организиран бойкот. Нека да видим дали от БСП ще бъдат всички на линия днес. Ще чуем нещо, което е познато на българските граждани", заяви зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов в ефира на "България сутрин".

Припомняме, че миналата седмица изслушването на Борисов в НС по настояване на БСП пропадна, тъй като от ГЕРБ решиха да бойкотират извънредното заседание и не беше събран кворум.

Междувременно БСП и президентът Румен Радев поискаха прозрачност в изразходването на средствата за борбата с коронавируса у нас.

"Разбира се, че трябва да има прозрачност. Това не става с искания "дайте прозрачност", а с действаща институция", съгласи се доц. Михов пред Bulgaria ON AIR и допълни:

ВМРО продължава да настоява Икономическият съвет към Министерския съвет да се превърне в постоянно действащ икономически щаб, който да бъде допълнен със специалисти и представители на парламентарните партии. Този състав да проучва състоянието на кризата, да дава проекти за решение. Да не забравяме, че БСП се намира в изборна ситуация за лидер на партията. 

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК