България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Учители от Ветрен дариха 810 лв. за болницата в Пазарджик

Така го почувствахме, направихме го спонтанно, сподели директорът на ОУ "Св. Кирил и Методий" Лена Парова

17.04.2020 | 10:26 Редактор: Тодор Петров

Учители ОУ "Св. Кирил и Методий" в град Ветрен дариха 810 лева за Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик, която в момента се бори с 16 случая на Ковид-19. Учителският колектив направи и трогателно обръщение към своите ученици и техните родители.

"В такъв момент всяка помощ е добре дошла. Разчитаме на лекарите -  ако те не са защитени, няма как ние да бъдем защитени, ако попаднем при тях. Всеки човек трябва да помогне с лев-два, защото всички зависим от лекарите и медицинските специалисти. Идеята възникна спонтанно в една от онлайн срещите ми с екипа. Сумата е малка, но решихме, че бихме могли да помогнем. Не сме търсили нищо, просто така го почувствахме", разказа директорът на ОУ "Св. Кирил и Методий" Лена Парова пред Bulgaria ON AIR.

Повече от 150 деца от школото във Ветрен учат дистанационно, а по думите на директора това е голямо предизвикателство за всички. Парова призна, че е имало момент, в който са се питали дали ще се справят, но нещата са потръгнали много добре още от първия ден. 

Директорът на ОУ "Св. Кирил и Методий" похвали учителите, учениците и техните родители за всеотдайността по време на дистанционното обучение. И подчерта, че то все пак не може да замести класната стая.

"Чакаме всичко да мине и скоро ще се видим в класните стаи", отбеляза Лена Парова.

Целият персонал на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" е убеден, че в това трудно време хората трябва да си помагат. 

Добрият пример на колектива на училището във Ветрен се подкрепя и от хората в малкия град. Това няма да бъде последната добра кауза на учителите във Ветрен, защото те се убедени, че доброто ражда добро. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК