България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Митрополит Антоний: Благодатният огън ще пристигне за Великден

Той ще бъде раздаден при засилени мерки срещу Ковид-19

07.04.2020 | 09:32 Редактор: Александра Иванова

Великденските празници у нас ще бъдат проведени при засилени мерки срещу разпространението на Ковид-19 и на открито извън храмовете. Благодатният огън обаче ще бъде донесен у нас. Това обяви Западно и Средноевропейският митрополит Антоний в "България сутрин".

"Слава Богу, ще имаме възможност да пътуваме до Божи гроб, за да вземем благодатния огън. Божията милост е и тази година с нас", заяви митрополит Антоний.

Пред Bulgaria ON AIR митрополитът заяви, че все още не е ясно как ще бъде донесен огънят, с оглед на затрудненото пътуване в Европа и света.

"Важното е, че милостта на Бог ще изпрати огъня в България. Като пристигне огънят, ще бъде раздаден при мерки за сигурност", каза още той.

Според митрополит Антоний, въпреки че в някои европейски държави празненствата са отменени, все пак ще бъдат отбелязани по някакъв начин.

"Виждаме, че в Германия извънредното положение е до 19 април. Всички християнски доминации ще посрещнат празника с радост в сърцето и силна молитва", подчерта той.

Църквата призовава хората да се молят усилено в тези времена на изпитания най-вече за онези, които се грижат за здравето ни.

"Молете се, не се страхувайте", призова Западно и Средноевропейският митрополит.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК