България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Евгени Минчев за положителните ефекти от заразата и изолацията

Трябва да се отрази на това отвратително тупане по рамото, посочи той

27.03.2020 | 09:35 Редактор: Тодор Петров

Британският принц Чарлз също е заразен с коронавирус, а кралица Елизабет Втора е под карантина. Светският ни живот беше спрян, а част от българските звезди зарадваха своите фенове с онлайн концерти и спектакли

"Новината за Чарлз опровергава генерална конспирация, че кралските семейства са гущероподобни и тяхната кръв е съвсем различна. Светът изпада в сатирнча немилост, когато говори глупости. Трябваше да бъда във Великобритания, но очевидно ще остана в София", коментира пиарът и светски хроникьор Евгени Минчев в "България сутрин".

Много малка част от неговите приятели във Великобритания приемат сериозно заплахата. Те дори се събират и вдигат наздравица, отбеляза Минчев.

"Италианците, испанците, тази средиземноморска култура на общуване... Китайците също имат култура да си държат ръцете. При хладните британски взаимоотношения, особено при кралското семейство, няма тази силна емоционалност. Може би затова и няма тази зараза", посочи той пред Bulgaria ON AIR

Евгени Минчев смята, че изолацията ще подреди света не само икономически, но и морално. Защото, по думите му, няма нищо по-гадно, когато застанеш на опашка в България и някой ти диша във врата.

"Трябва да се отрази на това отвратително тупане по рамото, прегръщане "ти мен уважаваш ли ме", категоричен е лорд Минчев.

"Не вярвам, че коронавирусът може да бъдат чак толкова сложен, колкото се описва. Много хора от нас може би са го изкарали. Известните ще проявят малко повече добронамереност, тя вече е наложителна", каза още той и призова да бъдем едно цяло и да се грижим един за друг.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК