България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Решението за работата на НС компрометирало демократичните устои

Идеята беше в зала при обсъждания да има само 30-40 души, които имат изказвания, заяви Вигенин

27.03.2020 | 08:52 Редактор: Юлия Христова

Единствено БСП бяха против решението парламентът да се събира само по въпроси, които са свързани с извънредното положение. Упреците на социалистите: абдикация, диктатура, разрушаване на парламентаризма, компрометиране на демокрацията. Останалите депутати ги обвиниха в преследване на тяснопартийни интереси. 

Парламентът беше затворен от коалицията ГЕРБ-ДПС, ДПС промени позицията си, ГЕРБ успя да прокара идеята си за заседанията и да има само писмени въпроси. Смятам, че доста слушатели следят парламентарния контрол, при който има възможност за уточняващи въпроси, каза за "България сутрин" зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Решението компрометирало демократичните устои на държавата. 

"Ние бяхме единствените, които поставиха въпросите за сигурността и продължаването работата на парламента. Идеята беше в зала при обсъждания да има само 30-40 души, които имат изказвания и тези от съответните комисии", посочи той за Bulgaria ON AIR. 

Въпросът дали депутатите ще се откажат от лятната си ваканция, за да наваксат изгубеното време, можело да бъде зададен на мнозинството и Цвета Караянчева, стана ясно още от думите му. 

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК