България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Полицаите - набавят си предпазни средства, охраняват на своя отговорност

Илия Кузманов: Не бяхме подготвени като министерство

26.03.2020 | 08:55 Редактор: Ралица Братанова

Заедно с медиците и фармацевтите на първа линия в борбата срещу Ковид-19 са изправени и служителите на МВР, които следят дали мерките, взети от държавата, се спазват.

"Ние не правим изключение. Не бяхме подготвени като министерство. Към момента МВР направи поне това, което е възможно. Съставът на терен и в районните управления е покрит почти на 90% с маски, но като цяло липсват лични предпазни средства. Колегите си ги набавят сами и на своя отговорност участват в охранителните мероприятия", обясни Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите на МВР в "България сутрин".

Според него ситуацията ще бъде добър опит и в момента е трудно да се каже кои мерки дават и не дават резултат. Той отбеляза, че може би КПП-тата не са най-удачната форма

"Ще направим добър анализ и ще го предоставим на министерството. Когато епидемията свърши, ще бъдем категорични в исканията си, включително за освобождаване на някои ръководители", заяви Кузманов.

Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че към момента извънредният труд, който полагат органите на реда, не е в такова количество, че да възникне проблем с плащането, но на по-късен етап би могло да се очаква такъв.

Кузманов бе категоричен, че има диалог между Синдикалната федерация на служителите на МВР, вътрешния министър Младен Маринов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, а това помагало да няма напрежение между структурите

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК