България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дизайнерка, дарила маски в Смолян: Важно е да бъдат от органичен текстил

Инициативата ѝ събира доста положителни отзиви

24.03.2020 | 10:25 Редактор: Искра Ангелова

Модата помага на медицината. Една от талантливите български дизайнерки - Ради Лазарова, помогна на болницата в Смолян. Носителката на "Златна игла" направи 2 акции, първо в ринологията, а после и в неонатологията.

"В тези трудни времена за мен е важно всеки да направи каквото може. Да даде частица от себе си, да помогне на хората. Никога не съм предполагала, че ще правя маска, която да бъде удобна и приятна за носене", каза Ради Лазарова в ефира на "България сутрин".

Дизайнерката допълни, че е изключително важно маската да е изработена от органичен текстил. 

"Тя е трипластова, имаше вътрешен джоб, който може да се ползва за медицински марли или дезинфектанти", посочи Ради Лазарова.

А инициативата ѝ събира доста положителни отзиви.

"Дамите в детското отделение на новородените бяха очаровани. Лекарите имат много трудно ежедневие. Радвам се, че по някакъв начин допринасям за тяхната работа, за това, че се чувстват добре и имат някаква защита", каза още тя.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК