България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Как тренира най-добрата ни тенисистка без колело и пътека вкъщи

Виктория Томова залага на силовите тренировки

24.03.2020 | 09:54 Редактор: Тодор Петров

Световната пандемия от коронавирус постави в незавидна ситуация всички спортисти. 99% от състезанията бяха отменени, а сред тях са и тенис турнирите. Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова сподели видео как тренира в домашни условия.

"В момента мога да работя само вкъщи, само силова тренировка. Нямам пътека и колело вкъщи, но все пак се опитвам да поддържам формата си. Получих имейл, че ранкингът се "замразява" до 7 юни", сподели Вики Томова в ефира на "България сутрин".

Ракета номер едно на България при жените поддържа връзка с някои от другите тенисисти в тези тежки дни. Комуникирала е с една от младите ни надежди - Александър Лазаров, който също споделя, че среща големи затруднения да поддържа своята форма.

"Много организирана съм и вече си бяха приготвила багажа да заминавам за Америка, но за съжаление обявиха, че отменят турнирите. Гледам от позитивната страна, имам повече време да прекарвам със семейството си", каза още Томова за Bulgaria ON AIR

Номер 130 в световната ранглиста припомни, че през 2015 г. е отсъствала 5 месеца от корта заради контузия, след която ѝ е било доста трудно да се завърне в добра форма. В момента се опитва да тренира превантивно срещу контузии и появата на стари травми.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК