България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

По време на криза: 80% от хората в хасковско село са без вода

Често гражданите излизат на протести

24.03.2020 | 08:41 Редактор: Искра Ангелова

Хасковско село остана без вода, докато страната ни се бори със заразените от Ковид-19. Оказва се, че това не е прецедент за село Конуш, където живеят близо 700 души.

"Мястото е хубаво за живеене, чудесна природа, има всички необходими комуникации, но от дете си спомням, че тук основният проблем е с водата. Особено в горната махала, където ние живеем", каза известният български изпълнител Недялко Недялков в ефира на "България сутрин".

Той посочи че, около 80% от хората в селото са без вода.

"Голяма част са си осигурили вода с хидрофорни помпи и със сонди, но доста от хората нямат тези финансови възможности. Те страдат, а в тази криза не могат да поддържат елементарна хигиена", каза още той.

Най-близката чешма в махалата е само една, където хората се подсигуряват, а другите, които уж са си решили проблема с хидрофорите помпи, водата им не става за пиене. Често хората излизат на протести.

"Хората са правили опити да си извоюват права. Има някакво решение от община Хасково, изготвен е проект, който уж е одобрен, доколкото знам от хората - за 100 хил. Той не е стартиран", допълни Недялко Недялков.

Той коментира, че има отложен майсторски клас в Женева заради кризата с коронавируса.

"Имах концерт в Австрия и Германия, но и те бяха отложени", каза още той.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК