България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Десислава Атанасова: Има нужда да подкрепим българските медици

Тя призова който е с установен случай - да спазва карантината

19.03.2020 | 09:40 Редактор: Искра Ангелова

Продължава да нараства броя на заразените от коронавируса у нас. По последни данни те са 93-ма души. Заразата се разпространява все повече и извън столицата.

Но какви мерки трябва да се предприемат и готова ли е здравната ни система да се справи с Ковид-19?

"Вчера до 18:00 ч се приемаха предложения в приетия на първо четен Закон за мерките при извънредно положение. Много предложения са постъпили от всички парламентарни групи. Днес Правната комисия заседава от партийния дом на НС, а заседанието ще се излъчва онлайн", каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в "България сутрин".

Тя посочи, че предложенията са свързани с редица социални мерки, редица са по отношение на държавния резерв и промени на Наказателния кодекс.

Правната комисия заседава извънредно в работна група, за да се обсъдят тези предложения и да се постигне политически консенсус. 

"В момента всички имаме нужда да подкрепим, не само с ръкопляскания по балконите, но морално и финансово за българските медици, които са на първа линия. За всички, които работят на тежки условия", каза още тя пред Bulgaria ON AIR.

Според Десислава Атанасова е нелогично е да бъдат наложени наказания на медици, които са отказали помощ на болни и родилки по време на епидемията.

Тя призова, който не се чувства добре и който е с установен случай - да спазва карантината.

"Когато кризата и епидемията отмине, българската икономика трябва отново да работи", допълни Атанасова.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК