България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Заразените в Перник се върнали от чужбина, сами отишли в болница

Кметът на града оптимист за края на водния режим

18.03.2020 | 09:29 Редактор: Тодор Петров

Болните от коронавирус в Перник са се завърнали от чужбина са сами са отишли да им бъдат направени тестове. Това обяви в ефира на "България сутрин" кметът на града Станислав Владимиров.

"Спазват домашна карантина, в добро състояние са. Съдействаме с храна, вода и всичко, от което имат нужда. Малко над средната възраст е техният син, семейството е в активна възраст", обясни градоначалникът. 

Владимиров обяви, че болничните заведения имат готовност и могат да приемат това предизвикателство. В момента нямало напрежение и оплаквания. Лекарите са готови да посрещнат евентуални нови случаи на коронавирус, увери той пред Bulgaria ON AIR.

Междувременно започват 48-часовите тестове на тръбите, които трябва да доставят вода в Перник чрез аварийната връзка през Мало Бучино.

"На финала сме на едно голямо изпитание, на което беше подложен моят град. Благосклонната природа февруари и март направиха така язовир "Студена" да се пълни с много бързи темпове. За 10 дни имаме над 2 млн. кубика, които са влезли, притокът продължава да е изключително висок. Предприеха се стъпки за облекчаване на водния режим, от вчера перничани имат повече часове, в които имат достъп до питейна вода", обясни кметът на Перник

Владимиров изрази надеждата си в най-скоро време водният режим да бъде отменен. Ако я нямаше тази тръба, щяхме да сме на воден режим до края на пролетта, началото на лятото, и то при благосклонна природа, подчерта той.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК