България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Катастрофи и зверски задръствания: Огромен проблем с трафика в "Княжево"

Жителите на квартала са готови на протестни действия

17.02.2020 | 08:58 Редактор: Тодор Петров

Опасна отсечка в посока Перник дебне шофьори и пешеходци в столичния квартал "Княжево". Местните жители настояват за камери на пътя и за ограничаване на скоростта на преминаващите автомобили. Движението периодично е реверсивно.

Притеснява ни гъстотата на трафика в тези часове. Получават се огромни тапи, увеличава се средната скорост през квартала, което повишава риска от ПТП. Броят на смъртните случаи след въвеждане на реверсивното движение се е увеличил двойно. Голяма част от шофьорите влизат в кварталните улици, става невъзможно за живеене, оплакаха се част от недоволните граждани пред Bulgaria ON AIR.

Категорични са, че катастрофите са всекидневни и смятат за фрапиращо нарушение на закона въведеното от АПИ реверсивно движение в тъмната част на деня. Хората от "Княжево" са на мнение, че в резултат тапата се е преместила от дефилето в квартала им. 

Пешеходците се придвижват много трудно и трябва да вървят по заледеното платно, за да стигнат до автобусната спирка. Недоволните граждани сигнализираха и за проблем с отводняването на шахтите в района. 

"Завихрят ни, вървим на късмет. Настояваме да има камера, за да се ограничи скоростта. Абсолютно ще помогне, стига да е камера за налагане на глоби. Предложихме и камера за средна скорост - една в началото на участъка и една в края", настояха жителите на квартала в ефира на "България сутрин".

Към недоволството им се присъедини Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. По негови думи доста неща не са наред и е въпрос на време на мястото да стане тежка катастрофа. 

"Почти всеки ден става катастрофа тук. Трафикът е изключително интензивен, минават повече коли, отколкото по магистрала "Люлин". Лентите са изключително тесни, тук минават камиони, автобуси, маршрутки с много хора. Тротоарите са изключително тесни за такъв трафик. Пътят често е хлъзгав и дори заледен, плюс наклона, който има... Всички тези неща водят до нашите притеснения, че тук ще стане тежка катастрофа", коментира Тодоров.

Жителите на квартала са подали огромен брой сигнали до институциите, но по думите им те си прехвърлят отговорността и мерки не се взимат. Търпението на хората е изчерпано, те са готови на протестни действия. Гражданите се опасяват от нова трагедия като тази край Своге. 

А ето го и сигнала до институциите, подаден от Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК