България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

С изказването си Радев направил Студената война - "гореща"

Ние реално сме в предизборна кампания, смята Първан Симеонов

05.02.2020 | 09:40 Редактор: Юлия Христова

През последните три години напрежението по линията президент-правителството не е стихвало. Неведнъж Румен Радев и Бойко Борисов са си разменяли през медиите директни критики или завоалирани обвинения.

"Президентът направи студената война "гореща",  посочи социологът Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

По думите му изявлението на държавния глава, че снема доверието си от правителството, би дало нов импулс на протестите.  

"Ние реално сме в предизборна кампания, тъй че дали няколко месеца по-късно или по-рано... Въпросът е, че има няколко рискови ситуации. Като военен Радев калкулира тези рискове. Друг риск е известната изолация", коментира още той за Bulgaria ON AIR. 

Борисов мнoго яростно отричал, че ще се кандидатира за президент. Поне засега Радев не губел общественото доверие. Трудна била позицията да си връх на нацията, стана ясно още от думите на Симеонов.

"Нинова опитва да използва президента като мотив. Ако гледа дългосрочно, той се ползва със собствен политически капитал и някой ден той може да е конкурент", подчерта социологът. 

Симеонов е на мнение, че нещата в исторически план изглеждат малко по-добре и малко по-спокойни. Вече искаме конкретни резултати и най-активен бил човекът, който чувствал джоба си застрашен. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК