България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Глас от БСП за вота на недоверие: Не е само Перник, ще последват още

Трябват последователни и дългосрочни мерки, каза Манол Генов

29.01.2020 | 09:15 Редактор: Юлия Христова

Народното събрание гласува четвъртия вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". Вотът беше внесен от БСП заради провал на правителството в политиката по околната среда и водите. От ГЕРБ са категорични, че вотът няма да мине. Засега е ясно, че в пленарната зала БСП ще получи подкрепата на ДПС. Предишните три бяха за провали в сферата на здравеопазването, сигурността и корупцията. 

"Не е само кризата в Перник, ще последват и други, алармирахме за проблемите в този сектор", каза за "България сутрин" депутатът от БСП Манол Генов

По думите му проблемите ескалирали, а в рамките на вота някои вероятно щели да излязат, други щели да гласуват шарено. Вотът и мотивите пък ги били избрали самите управляващи с "тяхното безхаберно управление".

"Трябва да се предприемат последователни и дългосрочни мерки. Всичко се прави на една трета от това, което трябва да се случва. Проблемите, които БСП поставя, са тези, които са важните в момента. Което и да е следващо правтелство трябва да положи много услия в тази посока", допълни събеседникът за Bulgaria ON AIR.

"На първо четене по Закона за хазарта ще се въздържим, а скандалът със СРС-тата идва неслучайно сега. Той е стратегия, която се мисли някъде, всяка такава си има автори", каза още Генов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК