България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Да оцелееш като родител“ - книга за приключението да имаш деца

И в тази книга, както и в първата, има външни автори, разказа Красимира Хаджииванова

22.01.2020 | 11:20 Редактор: Юлия Христова

Актуалната информация, която сигурно е набъбнала от вчера е, че разполагаме със 7 млрд. 530 милиона души население под ръка и  около 8,7 млн. животински видове и забележете само две единици - разпределени неравномерно и наречени майка и баща, натоварени с хиляди отговорности и грижи. Да, световното население се множи, растат обаче и изискванията към родителите, които освен да опазят от всички капани техните деца - трябва и да ги превърнат и в разумни и мислещи хора. 

За цялото това приключение - наречено "родителство" са необходими адекватни и преживяни съвети и насоки, които пък идват с втората част на поредицата "Да оцелееш като родител". 

"Линията на втората ни книга наподобява доста на тази на първата", посочи за "България сутрин" съавторът на книгата Красимира Хаджииванова.

И в тази книга, както и в първата, има външни автори.

"Най-хубавото на личните истории е, че, когато някой ги прочете, вижда, че същите неща се случват и на друг човек и това те изпълва със спокойствие, че всичко, което преживяваш е нормално. В книгата има няколко много сериозни истории. Няма по-лошо от това да си травмираш и да си тормозиш детето", разказа още тя за Bulgaria ON AIR.  

Целият разговор вижте във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК