България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Кой ще плати за скъпото удоволствие VAR? Михов е против системата

Не доказва дали мачът е уреден или не, коментира той пред Bulgaria ON AIR

18.12.2019 | 09:00 Редактор: Тодор Петров

Системата за видеоповторения може да бъде въведена в българското футболно първенство до 2021 година. Ще подобри ли VAR (Video Assistant Referee - видео асистент рефер) качеството на футбола и кой ще плати за скъпото удоволствие? 

"Решено е вече, ние не можем да кажем "не". Кога влиза тази система? Когато иска съдията, когато иска някой от треньорите... Все още няма фиксирани правила. Мачовете сигурно ще станат по 120-140 минути. Не тръгвам срещу решението на Европейската футболна централа. Качеството на футбола няма да се промени по никакъв начин. Системата не доказва дали мачът е уреден или не", коментира членът на Изпълкома на БФС в оставка Валентин Михов за Bulgaria ON AIR.  

Запитан кой трябва да плати за въвеждането на VAR, Михов посочи, че в БФС има човек, натоварен със задачата да разгледа няколко вида системи и офертите за тях. По думите му трябва много подготовка и обучение на хората. 

Бившият президент на БФС, Професионалната футболната лига и ЦСКА обаче не даде категоричен отговор на въпроса откъде точно ще дойдат парите за системата за видеоповторения. 

"Може да се вземе и под наем, да не е собственост. Твърде скъпо съоръжение е за клубовете", отбеляза той в студиото на "България сутрин".

"Съдийските грешки тръгнаха от тениса, оттам тръгна системата. От волейбола също. Футболът не може да остане назад от технологиите. Но аз съм срещу. Как оценява един съдия досега, как имаше грешни голове на световни първенства?", коментира още Валентин Михов.

Според него ще запомним футболната 2019 година у нас с прекрасната база в "Бояна", която 90% била създадена благодарение на БФС. Михов е видял и много детски таланти през годината, което го прави оптимист за бъдещето на българския футбол.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайта страницата ни във Facebook ТУК