България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В САЩ и Япония  най-много търсят наша фолклорна и класическа музика

Тя сподели, че за 27 г. компанията ѝ има над 300 заглавия

17.12.2019 | 10:45 Редактор: Ивет Арабова

Общ стремеж за няколко музикални поколения си остава пробивът към европейския и световен пазар. Всичко това принуждава музиканти и творци в бранша да следват тендeнции и да правят мелодии, наподобяващи румънски, албански или друг тип модерни хитове. Оказва се обачи, че класическите български композитори и автентичните фолклорни изпълнители се търсят и продват при голям интерес в чужбина.

"Работех в "Балкантон", когато стана промяната, голямото ми желание беше да мога да издавам неща, които аз искам. Много обичам фолклорната и класическата музика. Мечтата ми се сбъдна", каза в студиото на "България сутрин" Юлиана Маринова - дългогодишен продуцент и управител на музикална компания.

Тя сподели, че прави всичко възможно да създава продукти, които да се харесват.

"Музиката трябва да се осмисли и да започне да се обича. Не очакваме да имаме големи тиражи и продукция, но успяваме в нишата в България да се намират нашите дискове. Тази година има едно възраждане към купуването на компактдискове", коментира Маринова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя разкри, че в САЩ и Япония най-много търсят българската фолклорна и класическа музика.

"Изпълненията на нашите музиканти са на много голяма висота. Имаме страшно добри пианисти, диригенти. За 27 години имаме над 300 заглавия, от които около 180 са с фолклорна музика, а останалите - с класическа", каза още Маринова.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК