България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Как обогатената с водород вода влияе на здравето ни

4% от кислорода бавно и сигурно ни състаряват и убиват

09.12.2019 | 09:35 Редактор: Тодор Петров

Водата е жизненонеобходима за нашето съществуване, но крие и изненади. Освен средство за утоляване на жаждата, водата или по-конкретно водородната вода, може да ускори биологичните процеси в организма, да помогне при усвояването на храната и да ни даде енергия и бодрост.

"Водородната вода се получава с процес на електролизъм. Много важно е, когато човек реши да си купи някакъв уред, първо да види от какви материали е. Много е важно от какъв материал са електродите - да бъдат от платина, медицински титан. В никакъв случай от медни материали", обясни химикът Зоя Велкова за зрителите на "България сутрин".

По думите ѝ обогатяването на водата с водород води до лека и пивка вода. Водородът достига до клетъчното ниво и унищожава свободните радикали по естествен начин, чисти от токсини. Получава се вода с неутрално pH, която човек може да пие в неограничени количества. 

Велкова отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че в Япония е задължително във всяко домакинство да има уред за водородна вода, за да бъдат хората здрави.

96% от кислорада, който вдишваме играе положителна роля за нашия метаболизъм. Останалите 4% бавно и сигурно ни състаряват и убиват. При спортистите това съотношение е 80 към 20. При тях водородната вода е особено важна", обясни Зоя Велкова.

Гледайте видеото с целия разговор. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК