България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Аз съм тук" на Тихомир Митов с послание към изоставените деца

На 7-годишна възраст една комшийка ми каза, че съм осиновен, сподели той

09.12.2019 | 10:05 Редактор: Ивет Арабова

Музикална изповед с разтърсващи детайли около личната му история - изоставянето, осиновяването и преоткриване на истински важното, прави в последната си песен Тихомир Митов.

"Нямах търпение да излезе песента. Заглавието на проекта в началото беше "Надежда", но после го промених на "Аз съм тук". За мен майка е човекът, който ме е отгледал. Биологичната ми майка ми е приятел", сподели певецът в студиото на "България сутрин".

Официалното представяне на видеоклипа към "Аз съм тук" беше на 3 декември.

"На 7-годишна възраст една комшийка ми каза, че съм осиновен. Никога не съм подозирал подобно нещо, не знаех какво се случва. Иска ми се всеки човек да се запита, ако това нещо се случи с него, как би се почувствал", апелира Тихомир Митов.

Той обясни, че в песента си е искал да се обърне към двата персонажа - "мамо" и "майко", които са жената, която го е отгледала и биологичният му родител.

"Защо няма една организация, която да помага на изоставените деца, когато навършат 18 години? Имам колега от университета с подобна история, който не можеше да се издържа и трябваше да прекъсне ученето, за да може да се издържа", разказа още певецът.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК