fallback

Какви са тенденциите в празничните прически?

Отговаря артистът-коафьор Мария Караганова

04.12.2019 | 09:30 Автор: Стефанка Митева

Освен да запечатват емоции, косите ни имат способността да създават нови преживявания. Как да подготвим ефектна прическа за Коледа и Нова година? А какво е вдъхновението на коафьорите за зимните фризури?

"Френският шик е любов, страст и изкуство и ние коафьорите сме вдъхновени от този дух", разкри артистът-коафьор Мария Караганова. 

Според нея този сезон са много актуални боб прическите в среден и къс вариант, като те са по-прибрани в предната част, а не толкова издължени. 

Омбрето, което прелива от тъмнорусо към светлорусо, също било модерно, но коафьорът подчерта, че трябва да има плавно преливане между цветовете. От гледна точка на оформянето, този сезон се залага на свободни вълни, а не на сковани прически, сподели Караганова в ефира на Bulgaria ON AIR.  

"Мъжете могат да се радват на доста прически. Брадите са съобразени с прическата. Английският стил е много актуален", коментира тя в студиото на "България сутрин".    Прическите за празничните вечери отново са свободни. Елегантни кокове или опашки с вплетени в тях цветни конци в бронзово и златно са актуални, а също и масивни обици и бижута в косата. 

Тя съветва да се полагат грижа за косата и през зимата, като се използва подходящ шампоан, балсам или маска и продукти за хидратация.

"Косата става по-суха през лятото. Зимата става мазна, защото носим шапки. Може да има и косопад", добави Караганова. 

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback