България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Аудиоархеологията" на група "Ирфан" завладя Германия и Холадния

Дарина Златкова и Петър Тодоров гостуваха в "България сутрин"

29.11.2019 | 11:41 Редактор: Тодор Петров

Mузиката има способността да декорира подходящо дори цели епохи. Полето на музикалната историография от доста години е резервирана зона за българската група "Ирфан", която съчетава умело традиции и звуци от Балканите, Близкия изток, Африка и Индия, преплетени с наследството на Византия и Средновековна Европа.

Ефектът от "аудиоархеологията" на групата вече усети от първо лице публиката в Германия и Холадния след 7 концерта, а финала на европейската обиколка е близо.

"Част от нещата бяха в клубове, в Лайпциг свирихме в катедрала, което беше много приятно преживяване и с много топла публика. В Холандия отново имахме клубно участие. В Германия също имахме един фестивал", разказа в "България сутрин" Петър Тодоров от групата.

Правим това, което искаме и усещаме отвътре, категорични са музикантите.

"Основната ни цел е да създаваме авторска музика, в която да се преплитат разнопосочни влияния. В последния ни студиен албум използвахме традиционна българска музика за основа, но се придържаме към концепцията си да имаме авторска музика", сподели певицата Дарина Златкова.

От групата смятат, че стилът им тепърва ще набира популярност у нас и ще се развива. Признават, че има и други български групи, които изпълняват подобна на тяхната музика, но няма музиканти, които се изразяват в същата посока.

Вижте още във видеото.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК