България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Асансьор уби жена, друга пострада... Делото се влачи 5 години!

Мария Ваклинова събира средства за две тежки операции

26.11.2019 | 08:21 Редактор: Кристина Крумова

Преди 5 години Мария Ваклинова е пострадала изключително тежко след пропадане на асансьор от девети етаж в София. Жената, с която е в асансьора умира на място. След тежка борба между живота и смъртта Мария претърпява куп операции, а делото кой е виновен за пропадането на съоръжението вече пет години се бави. 

В момента ѝ предстоят още две тежки операции - на гръбнака и на ходилото, за които тя набира средства. 

"Това, което буди известно чудене е, че в началото прокуратурата доста бързо успя да събере доказателства и да внесе обвинителен акт в съда, след което съдът върна делото за събиране на още доказателства и оттогава изтекоха 4 години. Има привлечен нов обвиняем. Три са фирмите, които носят отговорност - едната е по поддръжката на асансьора, другата, която е направила ремонта на асансьора и третата - фирмата по надзора", разказа адв. Александър Кашъмов пред Bulgaria ON AIR.

"Обикновените хора не сме длъжни да разбираме от асансьори, за да можем спокойно да избираме да се качваме на тях. Има асансьори, на които не бих се качила за нищо на света", сподели Мария за "България сутрин".

Това, което иска тя е да има ефективна система, да бъдат установени отговорните хора и те да понесат отговорност. Системата да се промени и да бъде безопасна за хората. 

"Една система работи тогава, когато хората знаят, че носят отговорност за постъпките си и да си вършат работата качествено", каза адв. Кашъмов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК