България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жители на "Младост" с подписка срещу опасно кръстовище

Те настояват то да бъде орегулирано чрез светофар

21.11.2019 | 09:40 Редактор: Ралица Братанова

Жители на "Младост" събират подписка срещу опасно кръстовище в квартала. Според тях то крие рискове за пешеходци и шофьори, а липсата на светофар води до хаос в трафика.

Кръстовището на ул. "Самара" и ул. "Д-р Атанас Москов" е урегулирано само с пътни знаци, има четири пешеходни пътеки и е изключително натоварено.

"Преди 10 години, когато тук беше краят на София, нямаше значение колко коли минават. Когато беше построен Бизнес паркът, започнаха да стават големи задръствания. На това кръстовище всеки ден стават ситуации, които са страшно близо до катастрофи", обясни инициаторът на петицията Георги Драганов в "България сутрин" .

По думите му за тежки инциденти все още не е ставало ясно, но ежедневно се случват леки пътни произшествия, а хората се страхуват да пресичат.

"Искаме от общината светофар. Дали това ще е най-доброто решение - не знам. Искаме обаче да има нещо тук, за да можем да ходим спокойно на работа, за да могат децата и възрастните да пресичат", категоричен бе Драганов пред Bulgaria ON AIR.

40 души са се подписали в подписката, която е започнала преди два дни. Драганов обясни, че води преговори и с районни кметове, както и с хора, работещи в района.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК