България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фестивалът "Арлекин" провокира фантазията на младите творци

Участниците имат време да подават заявления до 20 декември

20.11.2019 | 11:33 Редактор: Кристина Крумова

Децата прекарват все повече време в социалните мрежи и сайтовете за видеосподеляне, но и все по-често създават смислено електронно съдържание с темите, които ги вълнуват. В тази насока продължават да работят организаторите на фестивала за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин" 2020, който стимулира фантазията на малките да творят с телефон и камера в ръка.

Той ще се състои между 13 и 16 юни 2020 г.

Подробности разказа изпълнителният директор на фестивала Кристиана Стефанова в студиото на "България сутрин".

Програмата на фестивала включва пет категории - кино, телевизия, анимация, интернет медии, телевизионна или кино продукция. Всички младежи до 20-годишна възраст, които искат да се включат, трябва да го направят до 20 декември, подавайки електронно заявление на сайта на фестивала и свой кратък сценарий.

"Нашата задача е да осигурим подкрепа от гледна точка на заснемане, консултации, професионално мнение, но и да съберем децата от различни училища или школи заедно", каза Стефанова пред Bulgaria ON AIR.

По време на фестивала младите хора имат възможност да комуникират със свои връстници от България и чужбина, да творят заедно и да се докоснат до големи имена в киноиндустрията. Те практически се докосват до тази работа, която може би някой ден ще упражняват. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК