България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Етюд-и-те на София: Как се разказват градски истории със снимки?

Без да искам убедих софиянците, че техният град си струва, сподели фотографът Иван Шишиев

12.11.2019 | 10:15 Редактор: Ралица Братанова

Иван Шишиев показва нестихващата жажда на един млад богослов и фотограф да улавя с апарат малките истории, които парче по парче формират градския калейдоскоп и както музикалната творба, разкриват пълната мелодия и ритъм на големия град. 

Без дронове, с естествена светлина и много енергия - авторът на Facebook страницата Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia разви електронното пространство и от 50 кадъра събра десетки хиляди фотоси от София и Стара Загора.

Пред Bulgaria ON AIR той разказа, че всичко е започнало заради спор между него и брат му, който твърдял, че София не е красив град и фотографът решил да му докаже обратното.

"Без да искам убедих и софиянците, че техният град си струва. Отразявам това, от което хората имат най-голямата нужда спрямо града си - да видят истински красивото, стойностното в него", посочи Шишиев.

По думите му понякога иска да снимка само фасади, друг път по цял ден снима само хора.

"Никога не излизам с идеята да снимам точно определено нещо. Излизам с идеята да снимам място, например езерото Панчарево или Витоша", обясни още Шишиев в "Бъгария сутрин".

Според него София се развива по положителен начин, но трябва да имаш очи да го видиш, а не да търсиш отрицателното.

До момента Иван Шишиев е представил 11 изложби, две от които са на снимки от Стара Загора, а една от тях съвсем различна от градските етюди. 

Гледайте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК