България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Новият кмет на Благоевград обеща повече работни места

Ще има облекчаване на хората и бизнеса, заяви Румен Томов

04.11.2019 | 09:30 Редактор: Тодор Петров

Независимият кандидат за кмет на Благоевград - Румен Томов, който беше подкрепен от БСП, печели изборите в града с 56,61% срещу 40,98% за досегашния кмет Атанас Камбитов. 5145 е точната разлика в гласовете между двамата кандидати, стигнали до балотаж.

"Първото нещо, което ще направя в община Благоевград? Ще направим така, че управлението на гражданите да се обърне към тях с по-бързи административни процедури, с облекчаване на хората и бизнеса. Има много работа в различни посоки - екологичните проблеми, чистотата на града, бизнес средата в града...", заяви Томов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Новият градоначалник на Благоевград смята, че е задължително за един кмет да привлича евросредства и средства по национални програми. Румен Томов подчерта, че ще работи за осигуряването на повече работни места в града, като създаде по-добри условия за инвеститорите в Благоевград.

"Ще продължим да развиваме Благоевград в посока култура. Ще създадем още няколко фестивала януари, февруари, юли и август месец. Градът ще продължи да върви напред", увери той в ефира на "България сутрин".

В Сандански кметът Кирил Котев от ГЕРБ не успя да спечели изборите. Там Атанас Стоянов от ВМРО събра 51,5%. В Гърмен пък Феим Ахмед Иса от ДПС печели със събрани над 61%, а Минка Капитанова от БДЦ събра 37% на балотажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК