България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Самодейна трупа от с. Антон с нов прочит на Радичковата "Суматоха"

Представлението се играе за шести път

01.11.2019 | 11:38 Редактор: Ивет Арабова

По повод 90-годишнината от рождението на Радичков, която отбелязахме на 24 октомври, самодейна трупа от село Антон пристигна в столицата, където напълно безвъзмездно изпълни една от най-обичаните постановки на автора "Суматоха".

"Правим един много спонтанен прочит на текста, всеки го разбира по свой начин. Това е нашето шесто представление - за първи път то се игра през март миналата година. Паралелно с това снимаме документален филм за самодейната трупа", разказа режисьорът на постановката Иван Николов.

"Безкрайно позитивно приех идеята на трупата. Това е едно от най-красивите и приятните преживявания с текстове на Йордан Радичков, които аз съм имал в живота си", сподели Йордан - внук на Йордан Радичков.

Той разказа, че енергията на сцената е изключителна и има нещо много специално в трупите на самодейците, тъй като са много близо до изкуството. 

"За първи път се сблъсках с Радичков, когато бях на 17 години. Там правих откъс от пиесата "Януари". Участвал съм и в един проект по "Лазарица" на Радичков", каза още Иван Николов

Вижте повече в репортажа на Божила Симова!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК