България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Пропаст пред вратата! Пропадна улица в "Кръстова вада" (Обновена)

Липсват укрепващи съоръжения, твърди живущ в квартала

01.11.2019 | 12:28 Редактор: Тодор Петров

Улица в кв. "Кръстова вада" в София пропадна тази нощ. Причината е строителен обект, който се намира в непосредствена близост до жилищна сграда.

"Вчера в рамките на работния ден са извършвани изкопни дейности. Преди да тръгна за работа нямаше нищо общо с това, което виждаме в момента. Мястото беше достатъчно широко за кола, в момента трудно се минава от човек. Това е строеж на малко повече от две седмици. Неведнъж сме се срещали с хората, които работят тук, изразявали сме съмнение за начина и скоростта, с които се работи. За толкова дълбок изкоп липсват укрепващи съоръжения", разказа живущият в съседство Паско Пасков пред екип на Bulgaria ON AIR.

Можеше да се случи най-лошото, от тази височина случаят можеше да е фатален, категоричен е Пасков. И отбеляза, че поставените найлони предпазват от допълнително овлажняване. 

"Ако не бяха те, щяхте да видите една назъбена пропаст", подчерта Паско Пасков за зрителите на "България сутрин".

Самият той е преценил тази нощ да не спи вкъщи и е спрял лично течаща в изкопа вода. Вече е имало реакция от институциите. Работниците по строежа пък опитват да укрепят улицата и да се справят с пропадането.

"Ще се види в края на деня докъде сме. Лично аз ще се консултирам с адвокати. Всеки от нас е застрашен за имуществото си", посочи жителят на "Кръстова вада".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК