България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

София е град под похлупак. Каквото произвеждаме, това и дишаме

Коментар на общинския съветник от ГЕРБ Лорита Радева

31.10.2019 | 09:40 Редактор: Тодор Петров

Съставът на Столичния общински съвет вече е ясен. В него ГЕРБ ще имат най-много представители - 27 , но сами няма да могат да сформират мнозинство. 

Със "Спаси София" се работи от 6-7 години. Не всичко обаче, което изглежда модерно, може да бъде бързо осъществено. Работили сме с кандидата за кмет на "Демократична България" -  арх. Игнатов. Работата обединява, когато става дума за успешното развитие на града. Как ще работим с г-н Сидеров? Ще разберем. С колегите от ВМРО сме работили и в миналия състав на общинския състав, имаме изградена добра комуникация.

Това каза в "България сутрин" общинският съветник от ГЕРБ и досегашен председател на комисията по екология Столичния общински съвет Лорита Радева.

Тя посочи още, че през последните дни има температурна инверсия, а фините прахови частици са 20-30 микрограма единични стойности. Предприето е измиването на улиците, но трябва и контрол по строителните обекти, отбеляза Радева. В  един такъв обект в "Манастирски ливади" е констатирано нарушение, наложени са и санкции. Ежедневно инспекторите проверяват по 10-20 обекта. 

"София е град под похлупак. Всичко, което сами си произвеждаме, след това си го дишаме", подчерта Лорита Радева пред Bulgaria ON AIR.

Тя коментира още, че София се e променила значително, но работата в столицата предизвиква недоволството на част от гражданите. Решаването на проблемите трябва да бъде съобразено със ситуацията в града, настоя гостът в студиото на Гергана Венкова и Златимир Йочев.

"Промяната на 90% от автопарка на градския транспорт може да получи само висока оценка. 42 километра метро, изградени за да се намали замърсяването на въздуха, може да получи само висока оценка. В дълг сме към гражданите относно транспортната инфраструктура вътре в кварталите", каза още Лорита Радева.

Вижте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК