България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Благотворителен бал събира средства за деца с увреждания

Фондация "Сийдър" посреща над 200 представители на бизнеса

29.10.2019 | 10:05 Редактор: Ралица Братанова

На 2 ноември в Централния военен клуб в София от 19:00 часа ще се проведе Changemakers Charity Ball - най-голямото благотворително събитие, организирано от фондация "Сийдър". 

Балът се провежда за 14-а поредна година и цели да набере средства, с които организацията да осигури грижата за над 105 деца и младежи с увреждания, които подкрепя.

"Това е нашето ежегодно събитие. Събираме над 200 представители на социално отговорния бизнес и те имат възможността да се включат в нашата кауза", обясни в Александрина Димитрова от организация "Сийдър" в "България сутрин".

По време на събитието ще се състои и благотворителен търг, на който ще се разпродават ексклузивни предмети и преживявания, дарени от видни личности и компании.

"Профилът на дарителя се променя през годините. Ако преди 5 години идваха хора, които са чужденци, то последните години повече от 70%, които идват, са българи. Това са хора, обикновено работещи в големи компании. Дарителството започва да става познато за хората в България и те откликват на такива каузи", обясни Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

Вижте още във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК